četvrtak, 08.04.2010.

02. It's You

2010.

Phoebe Devis's POV


Probudila sam se kad su prve zrake sunca ušle u moju sobu. Ugodan miris ljeta budio je sjećanja; budio je prošlost. Neko sam vrijeme ležala na krevetu, promatrala nježno ljubičaste zavjese kako se njišu na laganom vjetru jer sam pustila otvoreni prozor. Po ljeti je uvijek bio otvoren jer sam voljela ugodan ljetni zrak.

Na sreću, nisam morala u školu jer je završila prije dva tjedna. Napokon sam maturirala i upisala fakultet za veterinara. Naravno, upala sam. Bila sam jedna među najboljim na prijamnom i bilo mi je jako drago zbog toga jer sam od ranog djetinjstva željela biti veterinarka. Obožavala sam životinje. Kod kuće sam imala mačku, psa, ptice, ribe, vodene kornjače i hrčke, a kad sam poželjela imati i zeca mama je rekla da ne želi imati zoološki vrt kod kuće, pa sam morala odustati.

Moji su roditelji također voljeli životinje, ali smatrali su da ih ne bih trebala stalno kupovati jer su se oni dosta često morali brinuti o njima kad mene nije bilo kod kuće ili kad bih otišla sa društvom na nekoliko dana. Bilo im je naporno davati za jesti, brinuti se kad tko mora obaviti nužde i razne gluposti, ali nije im smetalo jer sam se većinom ja brinula o njima.

Obećala sam im, kad su mi kupili prvog psa, da ću se brinuti za njega. Tada sam imala šest godine i održala sam ono obećanje, pa su mi zbog tog razloga dopustili da donosim raznovrsne životinje kod kuće.

Dignula sam se sa s kreveta jer mi je dosadilo ležati. Uhvatila me želja za plivanjem, pa sam otvorila ladicu i uzela rozi kupači. Obukla sam ga, a dok sam oblačila kratke hlačice pogledala sam kroz prozor u Chadovu kuću.

Uzdahnula sam.

Nije održao obećanje!“ –pomislila sam.

Njegova je baka preminula prošle godine i tada sam ga zadnji put vidjela. Novi se dečko preselio u onoj kući prije tjedan dana. Nisam znala tko je on jer ga nikad nisam vidjela, ali bila sam tužna i bijesna istovremeno što je on bio ondje umjesto Chada.

Odmahnula sam glavom. Davno sam naučila da život nije bajka i da se niti jedna ne može ostvariti. Moja bajka se nije ostvarila. Njegovo obećanje se nije ostvarilo.

Uzela sam ručnik iz ormara, te otvorila vrata sobe, a na moja koljena je poskočio moj Shar pei Bingo.

„Hej, Bingo!“ –podragala sam njegovu zgužvanu smećkastu kožu, a on je zalajao.

Potrčala sam niz stepenice i, naravno, pratio me kao i inače. Otvorila sam vrata terase koja su vodila u bazen kojeg smo imali iza kuće. Bingo je izašao zajedno sa mnom, te skočio na jednu od praznih ležaljki, a ja sam skinula hlačice i bacila ih na drugu na kojoj je bio i moj ručnik.

Stala sam na dasku, zamahnula rukama i skočila na glavu. Osjetila sam olakšanje. Imala sam osjećaj kao da sam se ponovno preporodila. Večer prije se nisam najbolje naspavala. Ni sama nisam znala zbog čega, ali cijelo vrijeme sam se vrtjela po sobi i, kad mi je to dosadilo, otišla sam na terasu, te gledala u nebo kao nekada.

Otkad je Chad otišao, zvjezdano nebo je izgubilo sjaj za mene. Izgubio je sve. Voljela sam gledati zvijezde i Mjesec sa Chadom. Znali smo satima ležati na brdu, te gledati u nebo, a kad je on otišao... to više nije imalo smisla.

Kad sam sinoć legla i uživala u onoj prekrasnoj ljepoti, imala sam osjećaj da sam ponovno s njim, da je ponovno kraj mene.

Izronila sam iz vode, te duboko uzdahnula. Počela sam malo plivati kako ne bih razmišljala o Chadu. Nije mi bilo drago što nije održao svoje obećanje, ali mogla sam si i pretpostaviti da će biti tako. Chad i ja smo tada imali petnaest godina, a tada smo bili klinci.

Ono je obećanje za mene značilo sve, a on je očito pronašao novu curu.

Da.... još sam ga voljela, još bi mi srce ubrzano zakucalo kad bih se njega sjetila.

Nakon što sam preplivala nekoliko puta cijeli bazen, odlučila sam izaći kako bih se sunčala jer svejedno nisam imala što raditi. Bingo me pogledao svojim tamnim očima i nekoliko puta je zamahnuo svojim malenim repom. Pomilovala sam ga, a on se protresao jer sam ga smočila.

Nasmiješila sam se, rastegnula ručnik i legla na ležaljku. Popila sam malo vode kako bih osvježila suho grlo, te zaklopila oči i uživala u toplom Suncu. Voljela asm svako jutro plivati u bazenu, a popodne s društvom na plaži.

Čula sam pjesmu Nickelbacka kako svira na mobitelu, pa sm ga podignula sa stolića. Laurie Phills me zvala. Ona je bila moja najbolja prijateljica od ranog djetinjstva. Bila je uz mene kad sam ju trebala, kad je Chad otišao i pomogla mi da prebrodim onaj težak trenutak.

„Reci, mala!“ –javila sam se.
Dobro jutro, Phoebs!“ –uzvratila je osmijehom. „Opet si se probudila ovako rano!
„Znaš ti mene, Laurie. Nikad ne mogu dugo spavati, pogotovo ne po ljeti!“
Ti si jutarnja ptica!
„Yap! Trebala si nešto?“
Ne. Samo te zovem da vidim što radiš! Malo prije sam se vratila doma!
„Opet si bila kod njega?“
Da.

Uzdahnula sam. koliko god sam voljela Laurie, koliko god ona bila moja najbolja prijateljica... ponekad je stvarno bila glupa.

I...“ –uzvratila je. „Jesi li napokon otkrila tko je tajanstveni novi dečko iz susjedstva?
„Ne, a i ne zanima me.“ –rekla sam.

Ovoga je puta ona uzdahnula. Točno je znala zbog čega sam ono rekla.

Još ti se nije javio?“ –upitala me.
„A-a!“ –uzdahnula sam.
Phoebe... Prošlo je pet mjese...
„Šest!“
„Dobro! Prošlo je šest mjeseci otkad si ga zadnji put čula preko MSN-a. Bilo bi vrijeme da zaboraviš!
„Aha!“

Kako mogu zaboraviti na svoju prvu ljubav i obećanje koje mi je on dao?!

Chad Monroe's POV


Zvonila je budilica. Otvorio sam oči i ugasio ju. Htio sam ju baciti kroz prozor i nastaviti spavati, ali nisam smio. Morao sam završiti sa raspremanjem dnevnog boravka jer sam ostale prostorije sredio u tjedan dana.

Dignuo sam se s kreveta i prišao ormaru. Izvukao sam majicu i široke hlačice do koljena za po kući. Pogledao sam kroz prozor. Pogled mi je pao na djevojku koja se puštala niz stepenice sa nekoliko kutija u ruci.

Osmijeh mi se razvukao od uha do uha.

Izašao sam iz sobe, te se spustio niz stepenice, a onda odmah krenuo prema vratima. Otključao sam vrata, izašao iz kuće i potrčao oprezno preko ceste. Na sreću, niti jedan automobil nije prošao.

Krenuo sam iza kuće gdje je i ona krenula. Čuo sam kako pjevuši Nickelbackovu pjesmu koju sam i ja poznavao. Oboje smo voljeli istu grupu.

Stajala je na stolici i stavljala kutije na policama. Bila je predivna. nosila je uske kratke crne hlačice koje su joj dobro iscrtavale njenu savršenu, zaobljenu stražnjicu, te usku rozu majicu. Grudi su joj bile veče od zadnjeg puta kad sam ju vidio.

I dalje je bila prekrasna.

„Phoebs!“ –dozvao sam ju.

Pogledala je u mene. Njene zelene oči šokirale su se. Držala je u ruci zadnju kutiju koja joj je, ubrzo nakon, pala na pod. Izgledala je šokirano, preplašeno, zbunjeno.

„C-Chad...?!“ –prošaptala je.

Klimnuo sam glavom.

„To si stvarno ti?!“ –uzvratila je.

Klimnuo je glavom, a ona me i dalje šokirano promatrala.

„Obećao sam... Zar ne?“ –rekao sam.
„O Bože!!!“ –viknula je. „To si ti!!!“

Skočila je sa stolice, potrčala prema meni i skočila mi u zagrljaj. Nisam mogao opisati osjećaj kojeg sam osjećao kad sam ju ponovno imao u zagrljaju.

„Nedostajala si mi!“ –prošaptao sam.
„Nedostajao si i ti meni!“ –rekla je.

Znao sam da plače, pa sam ju čvršće zagrlio.

Title credit ~ It's You By: Michelle Branch

Nja, nja... :D
Objavila sam ranije jer sam završila ranije s Rose jer me Andrea neprestano nagovarala. :D I prilično sam zadovoljna Rose. I Andrea je kriva što sam postala narcijozna osoba! :P

- 12:42 - Komentari (13) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Gdje si sad moja najljepša moja najdraža,
čija te ruka pokriva,
čije ime šapneš prije sna
možda moje jer na tren pomisliš na nas,
al nešto u tebi zna.
Ispod ovih oblaka nikad više ti i ja


~Gdje si sad
By: Zoran Mišić


Phoebe Davis
Image and video hosting by TinyPic

I just want to start again,
And maybe you could show me how to try


Chad Monroe
Image and video hosting by TinyPic

The bed I'm lying in is getting colder
Wish I never would've said it's over


Laurie Phills
Image and video hosting by TinyPic

Without you, I live it up a little more everyday
Without you, I’m seein myself so differently


Simon Kama
Image and video hosting by TinyPic

I'm loving what you wanna wear
I wonder what's up under there


Allison McBones
Image and video hosting by TinyPic

Because these things will change
Can you feel it now?


Stevie Geronimo
Image and video hosting by TinyPic

It's not like you didn't know that
I said I love you and I swear I still do


Ashley Monroe
Image and video hosting by TinyPic

'cause when you're fifteen and somebody tells you they love you
You're gonna believe them


Ron Williams
Image and video hosting by TinyPic

I wanna be different
I wanna be not the same they are


Sandra Erikson
Image and video hosting by TinyPic

'Cause nobody wants to do it on their own
And everyone wants to know they're not alone


01. 02. 03. 04. 05. 06.
07. 08. 09. 10. 11. 12.
13. 14. 15. 16. 17. 18.
19. 20. 21. 22. 23. 24.


Image and video hosting by TinyPic

Copyright © 2010.
By:Phoebe.


layout


Designer: BallonDesign
Resources |+|